Aktivitetstips.

I disse litt krevende tider kan gode råd komme godt med - her har vi samlet noen aktivitetstips til store og små som kan være med på å lette hverdagen.
Vi prøver alle å gjøre vårt for å følge FHI sine råd men med aktive barn hjemme og kanskje hjemmekontor kan hverdagen bli litt utfordrende.
Noen har løst hverdagen med å lage en «skoledag» i hjemmet, med lærer, ordenselev og skoletimer – uansett kan gode råd være til god hjelp så her kommer våre.

Spill og lek
Både Norli, Yes vi  leker og Nille har masse spill og leker som passer til alle aldersgrupper. Nye spill er alltid populært, men både kortspill og enklere brettspill som stigespill, ludo og mikado (pinnespill) er både underholdende og passer for både barn og voksne.
 
 
Topp-bokstavlek1
Geografi-time
Finn et land dere har lyst til å utforske litt mer og ta i bruk alle hjelpemidler for å finne ut mest mulig om landet. Bruk alt fra plakater til digitale løsninger som f.eks. Kahoot eller annet og se hvor mye dere finner ut om det landet dere velger dere.
 
Bøker
Hos Norli finner du bøker både for store og små, men til avveksling kan en heller lese høyt for hverandre. Vi gjør det ofte i adventstiden, men det er ingen hinder for å starte opp med det i midten av mars.
Finn en bok som passer for alle i familien og øverst på min favorittliste er bøkene til Anne Cath. Vestli og Astrid Lindgren.
Norli har også mange fine aktivitetshefter til forskjellige aldersgrupper både for lesing og regning.
 
 
Topp-reading-bed
Påskeverksted
Påsken nærmer seg og da er det hyggelig å starte forberedelsene nå.
Tegn og mal på egg, eller kok de med farget vann slik at skallet får en annen farge.
På Nille har de masse fint garn som en også kan lage hyggelig påskepynt av – hva med knallgule strikkede eggvarmere?
På Norli finner du tusjer og tegnesaker.
 
Friminutt
En kan fint være ute, om en er frisk. Bare husk på å holde 1 meters avstand!
Så hva med en tur i skogen?
Ta på gode og varme klær – pakk en god niste eller ta med pølser på termosen og lag dere en fin dag eller noen timer ute. En lek på turen kan jo være å lete etter vårtegn i naturen.
Våre klesbutikker har fremdeles både ulltøy og varmt tøy i hyllene og de har også yttertøy som gjør at du og dine holder dere tørre og varme.
Hos Kitch'n og Jernia finner du gode og romslige termoser, om du trenger det.
 
Vaartegn
Bakedag
Hva er bedre enn å fylle hjemmet med deilig duft av nybakte boller eller brød?
Finn frem mel, melk, smør, egg, gjær, sukker og salt å gå i gang.
Her kan alle bidra.
Det beste av alt er at det gir god stemning og kos å diske opp med hjemmelagde boller på kvelden.
Hos Jernia, Nille og Kitch'n finner du bakeutstyr.
 
Trolldeig kan også anbefales, hvor alle kan utfolde seg og lage fine figurer.
Oppskriften for trolldeig er: 2 kopper mel, 1 kopp salt, 1 kopp vann – blandes sammen.
Figurene tørkes i ovnen på bakepapir på 70-80 grader. Tørketiden avhenger av hvor tykke figurene er, og de sjekkes ved å banke forsiktig på figurene med en teskje. Lyden skal være hard og ikke hul.
 
Topp-baking-hometime
Karneval
Lag dere en morsom dag ved å kle dere ut med morsomme klær og kostymer. Ansiktsmaling er alltid populært og bringer frem både humor og kreativitet.

 
Hjemme-hytte

Bygg en hytte ved å legge pledd eller håndklær over møbler og legg inn puter og pledd og heng evt. kanskje opp en lyslenke eller to.
Hos Elon finner du flotte lyslenker og hos Hansen & Dysvik og Nille finner du både pledd og deilige puter.


Hjemme-kino
For mange kan det kanskje bli litt for mange timer foran PC’n, mobilen eller nettbrettet. Da kan det være hyggelig å heller samles foran TV’n og se en film sammen. Husk å poppe popcorn eller lag noe annet godt – så blir det hele en fin kino-opplevelse.
 
 
Topp-TV-popcorn